6 χρώματα που εκπέμπουν ηρεμία -Ιδανικά για κάθε χώρο του σπιτιού

Η επιλογή των χρωμάτων στην καθημερινότητα σας δεν είναι τυχαία. Αυτά έχουν την ικανότητα να προκαλούν συναισθηματικές αντιδράσεις, ενώ επηρεάζουν τη διάθεση σας και τη σωματική σας κατάσταση.
Ενας τρόπος να εκμεταλλευτείτε τις θετικές ιδιότητες τους, είναι η επίτευξη της αρμονίας και της ισορροπίας μέσα από τη διακόσμηση και πιο συγκεκριμένα, μέσα από το χρώμα στους τοίχους, που έχει μεγάλη βαρύτητα.
Πρόκειται για τις αποχρώσεις που θα σας κάνουν να νιώθετε ξεκούραστα και θα σας απαλλάξουν από άγχη και στρες ή ακόμη, θα βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας, παρέχοντας σας το αίσθημα της ασφάλειας, χωρίς να χάσετε κανέναν πόντο από την κομψότητα του χώρου.
Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και βάλτε μια νέα πινελιά στο καταφύγιο σας!

 

Απαλό πράσινο

Το χρώμα της φύσης. Συμβολίζει την ηρεμία, την υγεία, την καλή τύχη, τη γονιμότητα, την ευφορία, ενώ έχει χαλαρωτικές ιδιότητες για αυτό και προτιμάται από πολλούς διακοσμητές. Αποφύγετε το έντονο και ζωηρό πράσινο.

Dusty pink

Η αλλιώς ένα πιο «βρόμικο» μα άκρως ενδιαφέρον ροζ, που έχει γίνει τάση και στη γυναικεία μόδα. Βάψτε τους τοίχους σε αυτή την απόχρωση και απαλύνετε την ενέργεια κάθε χώρου.

Ψυχρό γκρι

Ουδέτερο χρώμα με ισορροπημένη ποιότητα που το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία ενός ήρεμου και γαλήνιου περιβάλλοντος και τη μείωση του άγχους.

Ανοιχτό γαλάζιο

Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και αφεθείτε στη μαγεία του ουρανού! Μια ιδανική λύση για όλους τους ονειροπόλους είναι το ανοιχτό γαλάζιο που ντύνει το ταβάνι ή τους τοίχους του υπνοδωματίου. Δρα χαλαρωτικά τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα σύμφωνα με το φενγκ σούι και θεωρείται ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Βαθύ μπλε

Συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, την καθαρότητα, τη δροσιά, την αρμονία, την υπομονή, τη φαντασία, την αφοσίωση και την προστασία. Θυμίζει τη γαλήνη που αναζητούμε κάθε φορά στο απέραντο μπλε της θάλασσας.

Λεβάντα

Αριστοκρατικό και «ζεστό». Χαλαρώνει και ηρεμεί τις αισθήσεις γεμίζοντας το χώρο με θετική ενέργεια. Ένα από τα πιο ευαίσθητα χρώματα που κάνει τη διακόσμηση πιο γοητευτική και πιο γλυκιά.

πηγή: www.bovary.gr

TAGS
Inspiration | Ιδέες
ESPA
ESPA
ESPA
ESPA